Tietosuojakäytäntö

Päivitetty 13.10.202

Yksityisyytesi suojaaminen

Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, kuinka American Airlines, Inc. (”American”, ”American Airlines”, ”me”) kerää, käyttää, jakaa ja suojaa tietoja tähän tietosuojakäytäntöön viittaaviin tai linkittäviin Americanin verkossa ja verkon ulkopuolella oleviin palveluihin (”online- ja offline-palvelut”), järjestelmiin, verkkosivustoihin ja sovelluksiin (”palvelut”) liittyen. Tämä tietosuojakäytäntö sisältää rajoituksetta American Airlines -varauksiin ja -matkoihin ja alueellisten lentoyhtiöiden (kuten Envoy Air, Piedmont Airlines ja PSA Airlines) operoimiin lentoihin liittyvien henkilötietojen keräämisen ja käsittelemisen sekä AAdvantage®-ohjelman yhteydessä kerättävät ja käsiteltävät kanta-asiakastiedot. Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan riippumatta siitä, miten käytät palveluitamme, sekä palveluiden käyttöön käyttämästäsi laitetyypistä tai muusta keinosta riippumatta.

American Airlines varaa oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä koska tahansa julkaisemalla tässä päivitetyn käytännön sekä käytännön muuttamisen päivämäärän. Mikäli tähän tietosuojakäytäntöön tehdään oleellisia muutoksia, jotka vaikuttavat siihen, miten American kerää, käyttää ja/tai jakaa henkilötietojasi, ilmoitamme siitä sisällyttämällä aa.com-sivuston TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ-linkkiin tekstin ”JUURI PÄIVITETTY” 30 päivän ajaksi muutosten teosta alkaen. Tämä tietosuojakäytäntö ei ole sopimus, eikä se luo mitään sopimusperusteisia oikeuksia tai velvoitteita.

Keräämämme tiedot ja keruutavat This content can be expanded
Arkaluonteiset henkilötiedot This content can be expanded
Alaikäiset This content can be expanded
Automaattisesti kerätyt tiedot (mukaan lukien evästeet ja maantieteellinen sijainti). This content can be expanded
Evästeet ja verkkomainonta This content can be expanded
Kolmansien osapuolten palveluissamme keräämät tiedot This content can be expanded
Kuinka tietojasi käytetään This content can be expanded
Tietoturva ja tietojen eheys This content can be expanded
Tietojen säilyttäminen This content can be expanded
Kenelle tietojasi jaetaan This content can be expanded
Linkit muihin sivustoihin This content can be expanded
Markkinointiviestien ja tietojesi jakamisen kieltäminen kolmansilta osapuolilta This content can be expanded

Paikallisten lakien soveltaminen

Paikallisen lainsäädännön mukaisesti sinulla voi olla oikeus tarkastella henkilötietojasi, pyytää niistä kopio, päivittää niitä, siirtää ne, rajoittaa niiden käsittelyä tai pyytää meitä poistamaan ne. Sinulla saattaa myös olla oikeus kieltää meitä käsittelemästä henkilötietojasi. Voit käyttää näitä oikeuksiasi lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@aa.com. Kun vastaanotamme pyynnön käyttää näitä oikeuksia, kerromme, mitkä henkilötiedot vaadimme henkilöllisyytesi vahvistamiseen. Kun paikallinen lainsäädäntö niin edellyttää, kerromme myös viipymättä ja viimeistään 30 päivän kuluessa pyynnön vastaanottamisesta tai lyhyemmän ajanjakson sisällä, jos paikallinen laki niin määrää, mihin toimiin aiomme ryhtyä pyynnön johdosta. Tätä aikaa saatetaan jatkaa kahdella kuukaudella tietyissä olosuhteissa, esimerkiksi silloin, kun pyyntö on erityisen monimutkainen tai työläs. Huomaa, että nämä pyynnöt ovat soveltuvien lainsäädännöllisten, eettistä raportointia tai asiakirjan säilytystä koskevien velvollisuuksiemme alaisia.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen privacy@aa.com

Kun annat meille tietoja, hyväksyt, että näitä tietoja voidaan tallentaa, siirtää ja käsitellä palvelimilla, jotka voivat sijaita missä tahansa maailman maassa, mukaan lukien Yhdysvaltain, Euroopan unionin, Yhdistyneen kuningaskunnan, Sveitsin, Urugayn ja Brasilian sisä- tai ulkopuolella.

Käyttäjät Brasiliassa This content can be expanded
Käyttäjät Kiinassa This content can be expanded
Käyttäjät Kolumbiassa This content can be expanded
Käyttäjät Ecuadorissa This content can be expanded
Käyttäjät Euroopan unionin alueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Sveitsissä ja Uruguayssa This content can be expanded
Käyttäjät Perussa This content can be expanded
Eteläkorelaiset käyttäjät This content can be expanded

Ota yhteyttä

Jos sinulla on muita kysymyksiä, huomautuksia tai huolia tietosuojakäytännöstämme tai jos haluat pyytää soveltuvan lain mukaisten oikeuksiesi toteuttamista, ota yhteyttä tietosuojaosastoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@aa.com. Americanin tietosuojajohtajalle tarkoitetut pyynnöt voi myös lähettää tietosuojatoimistollemme samaan osoitteeseen. Ilmoita pyynnön yhteydessä nimesi ja yhteystietosi. Vaihtoehtoisesti tiedustelut voidaan lähettää seuraavaan osoitteeseen:

American Airlines
c/o Privacy Office
1 Skyview Drive, MD 8B503
Fort Worth, Texas 76155 USA

Lähetä sähköpostia osoitteeseen privacy@aa.com