Veloitukset lisäpalveluista

Huomioitavaa

Maksa ruumaan menevistä matkatavaroista verkossa 24 tunnin kuluessa lähdöstä, kun matkustat Yhdysvaltain sisäisillä lennoilla, mukaan lukien Havaijin- ja Alaskan-lennoilla sekä tietyillä Karibian ja Keski-Amerikan markkina-alueilla.

Matkatavaramaksut

Kaikkia julkaistuja matkatavaramaksuja sovelletaan kussakin lähtöselvityspisteessä, ja ne ovat matkapäiviin ja -kohteisiin perustuvia perushintoja, jotka eivät sisällä soveltuvia veroja.

Käsimatkatavarat

Kaikissa matkustamoissa sallitaan yksi käsimatkatavara ja yksi henkilökohtainen tavara.

Käsimatkatavarat

Ruumaan menevät matkatavarat

Matkatavaramaksut veloitetaan henkilöä ja suuntaa kohden, eikä mitään matkatavaramaksuja hyvitetä siinäkään tapauksessa, että ostat tai saat korotuksen, johon sisältyy maksuttomia matkatavaroita. Jos olet sitä mieltä, että sinulta on veloitettu virheellinen matkatavaramaksu, pyydä apua American Airlinesin edustajalta tai tee hyvityspyyntö 45 päivän kuluessa.

Ensimmäinen matkatavara This content can be expanded
Alueet Basic Economy Main Cabin^ Premium Economy Business First Huomautuksia
Lennot Yhdysvalloissa, Kanadassa, Puerto Ricossa ja Yhdysvaltain Neitsytsaarilla sekä niiden välillä 30 $ 30 $ 0 $ 0 $ 0 $
Lennot Meksikon, Karibian (pois lukien Kuuba ja Haiti) tai Keski-Amerikan (pois lukien Panama) ja Yhdysvaltojen, Puerto Ricon, Yhdysvaltain Neitsytsaarien ja Kanadan välillä
Tai lennot Meksikon, Karibian (pois lukien Kuuba ja Haiti) ja Keski-Amerikan (pois lukien Panama) välillä
30 $ 30 $ Not available 0 $ 0 $
Lennot Yhdysvalloista, Puerto Ricosta, Yhdysvaltain Neitsytsaarilta, Kanadasta, Meksikosta ja Karibialta (pois lukien Haiti) Kuubaan 30 $ 0 $* Not available 0 $ 0 $ *Yhdensuuntaisilla lennoilla Kuubaan ensimmäinen matkatavara on maksullinen, jos lippu on myyty 19.9.2023 tai sitä ennen, ja Main Cabin -luokassa ensimmäinen matkatavara on maksuton, kun lippu on myyty 20.9.2023 tai sen jälkeen. Yhdysvalloista, Puerto Ricosta, Yhdysvaltain Neitsytsaarilta, Kanadasta, Meksikosta ja Karibialta (mukaan lukien Haiti) lähtevillä meno-paluulennoilla paluulennon ensimmäinen matkatavara on maksuton.
Lennot Kuubasta Yhdysvaltoihin, Puerto Ricoon, Yhdysvaltain Neitsytsaarille, Kanadaan, Meksikoon ja Karibialle (mukaan lukien Haiti) 0 $ 0 $ Not available 0 $ 0 $
Haitin lennot 30 $ 0 $ Not available 0 $ 0 $
Lennot Yhdysvaltain, Puerto Ricon, Yhdysvaltain Neitsytsaarten, Kanadan, Meksikon, Karibian (pois lukien Haiti ja Kuuba), Keski-Amerikan (pois lukien Panama) ja Guyanan sekä Surinamen välillä 30 $ 30 $ Not available 0 $ 0 $
Lennot Yhdysvaltain, Puerto Ricon, Yhdysvaltain Neitsytsaarten, Kanadan, Meksikon, Karibian, Keski-Amerikan, Kolumbian, Ecuadorin, Panaman sekä Perun välillä 45 $ 0 $ 0 $ 0 $ 0 $
Lennot Yhdysvaltain, Puerto Ricon, Yhdysvaltain Neitsytsaarten, Kanadan, Meksikon, Karibian, Keski-Amerikan ja Etelä-Amerikan (pois lukien Kolumbia, Ecuador, Peru, Guyana ja Suriname) välillä 60 $* 0 $ 0 $ 0 $ 0 $ *Basic Economy -luokassa ensimmäisestä matkatavarasta veloitetaan 45 $:n maksu, jos lippu on myyty 19.9.2023 tai sitä ennen, ja jos lippu on myyty 20.9.2023 tai sen jälkeen, maksu ensimmäisestä matkatavarasta Basic Economy -luokassa on 60 $.
Lennot Israelin ja Yhdysvaltojen, Puerto Ricon, Yhdysvaltain Neitsytsaarten, Kanadan, Meksikon, Karibian (mukaan lukien Haiti), Keski-Amerikan tai Etelä-Amerikan välillä 75 $* 0 $ 0 $ 0 $ 0 $ *7.6.2023 ja myöhemmin myytyjen lippujen tapauksessa Basic Economy -luokassa veloitetaan 75 $:n maksu ensimmäisestä matkatavarasta, ja jos lippu on myyty 6.6.2023 tai sitä ennen, ensimmäisestä matkatavarasta ei peritä maksua.
Lennot Qatarin ja Yhdysvaltojen, Puerto Ricon, Yhdysvaltain Neitsytsaarten, Kanadan, Meksikon, Karibian (mukaan lukien Haiti), Keski-Amerikan tai Etelä-Amerikan välillä Not available 0 $ 0 $ 0 $ 0 $
Lennot Euroopan ja Yhdysvaltojen, Puerto Ricon, Yhdysvaltain Neitsytsaarten, Kanadan, Meksikon, Karibian (mukaan lukien Haiti), Keski-Amerikan tai Etelä-Amerikan välillä
sekä kun vaihtoyhteys on Euroopassa
75 $ 0 $ 0 $ 0 $ 0 $
Intian, Kiinan, Japanin, Etelä-Korean, Hongkongin, Australian ja Uuden-Seelannin lennot 75 $* 0 $ 0 $ 0 $ 0 $ *7.6.2023 ja myöhemmin myytyjen lippujen tapauksessa Basic Economy -luokassa veloitetaan 75 $:n maksu ensimmäisestä matkatavarasta, ja jos lippu on myyty 6.6.2023 tai sitä ennen, ensimmäisestä matkatavarasta ei peritä maksua.

^Main Plus sisältää yhden ylimääräisen ruumaan menevän matkatavaran Main Cabin -matkatavaran lisäksi (enintään 2).

Matkatavararajoitukset

Toinen matkatavara This content can be expanded
Kolmas matkatavara This content can be expanded
Neljännestä matkatavarasta alkaen This content can be expanded
Ylipainoiset matkatavarat This content can be expanded
Ylisuuret matkatavarat This content can be expanded

AV-laitteet ja urheiluvälineet

Audiovisuaaliset laitteet

Ruumaan kirjattavista audiovisuaalisista laitteista peritään normaali matkatavaramaksu, ellet ole erikoishintaohjelmaan kuuluvan media- tai viihdeyrityksen jäsen.

Erikoismatkatavarat ja urheiluvälineet

Urheiluvälineet

Kaikissa matkustusluokissa veloitetaan normaali ensimmäisen, toisen, ylimääräisen tai ylipainoisen matkatavaran maksu seuraavista:

 • Jousiammuntavälineet
 • Pesäpallomailat
 • Polkupyörät
 • Keilaus1
 • Retkeilyvarusteet
 • Curling
 • Miekkailu
 • Kalastusvälineet2
 • Golfmailat
 • Airot/melat
 • Laskuvarjot
 • Sukelluslaitteet (ilman säiliöitä)
 • Ampumisvälineet3
 • Rullalaudat
 • Sukset4
 • Lumilaudat4
 • Tennis, sulkapallo, squash ja racquet
 • Vesisukset4

1 Enintään 3 keilapalloa.

2 1 vapalaatikko ja yksi varuste-/uistinrasia tai kassi lasketaan yhdeksi kappaleeksi.

3 Jos matkaan kuuluu Lontoon Heathrow (LHR), maksu on 80 $ laatikkoa kohti.

4 1 suksipari tai 1 lumilauta ja 1 kooltaan enintään 23 kg:n (50 lb) ja 158 cm:n (62 in) (pituus + leveys + korkeus) varustekassi lasketaan yhdeksi kappaleeksi.

Kaikissa matkustusluokissa veloitetaan normaali ensimmäisen, toisen tai ylimääräisen matkatavaran maksu 23 kg (50 lb) asti, 150 $:n maksu 23–32 kg:n (51–70 lb) urheiluvälineistä veloitetaan seuraavista:

 • Kriketti, jääkiekko tai lacrosse1
 • Keihäänheitto
 • Seiväshyppy
 • Vesiurheilulaudat (mukaan lukien surffilaudat, leijalaudat, vesilaudat, waveskiit, mahalautailulaudat, liirtolaudat, SUP-laudat ja speedboarding-laudat)

1 1 maila tai mailakassi ja 1 kooltaan enintään 23 kg:n (50 lb) ja 158 cm:n (62 in) (pituus + leveys + korkeus) varustekassi lasketaan yhdeksi kappaleeksi.

Kaikissa matkustusluokissa veloitetaan 150 $:n maksu seuraavista urheiluvälineistä:

 • Sarvet
 • Riippuliitimet
 • Sukellusvälineet (säiliöiden kanssa)
 • Purjelaudat

Erikoismatkatavarat ja urheiluvälineet

Lipunkirjoitus ja muut maksut

Palvelu1, 2 Main Cabin Premium Economy Business First Huomautuksia
Saman päivän lentoon tehtävä muutos Alkaen 50 $, ellet ole oikeutettu muihin poikkeuksiin Not available 0 $ 0 $ Hinta vaihtelee reiteittäin
Ylimääräistä tilaa tarvitsevat matkustajat 2 samanhintaista lippua, jos asia järjestetään lipunoston yhteydessä 2 samanhintaista lippua, jos asia järjestetään lipunoston yhteydessä 2 samanhintaista lippua, jos asia järjestetään lipunoston yhteydessä 2 samanhintaista lippua, jos asia järjestetään lipunoston yhteydessä Ylimääräisestä tilasta saatetaan veloittaa enemmän, jos järjestelyjä ei tehdä etukäteen.
Varauspalvelun lisäapu 50 $ 50 $ 50 $ 50 $ Koskee vapaaehtoisia muutoksia matkoihin, joita ei luotu American Airlinesin varauspalvelun tai aa.comin kautta.
Lentokentän lähtöselvitys ja Admirals Club -liput 35 $ Yhdysvaltain sisäisistä matkoista ja Kanadan-matkoista 0 $ 0 $ 0 $ Maksut vaihtelevat maittain (sisältää vapaaehtoiset muutokset matkoihin)
American Airlinesin matkakeskuksen kautta myydyt liput Keskeytetty, kunnes toisin ilmoitetaan Keskeytetty, kunnes toisin ilmoitetaan Keskeytetty, kunnes toisin ilmoitetaan Keskeytetty, kunnes toisin ilmoitetaan Poikkeukset: Valtion vaatimuksista johtuen lippumaksu saatetaan edelleen veloittaa Kolumbiassa
Vapaaehtoiset lippumuutokset ennen matkapäivää3 Ei maksuja Pohjois- tai Etelä-Amerikasta lähtevillä lennoilla

Enintään 750 $:n maksu, jos lento lähtee Pohjois- ja Etelä-Amerikan ulkopuolelta
Enintään 750 $:n maksu, jos lento lähtee Pohjois- ja Etelä-Amerikan ulkopuolelta Ei maksuja Pohjois- tai Etelä-Amerikasta lähtevillä lennoilla

Enintään 750 $:n maksu, jos lento lähtee muualta
Ei maksuja Pohjois- tai Etelä-Amerikasta lähtevillä lennoilla

Enintään 750 $:n maksu, jos lento lähtee muualta
Maksu vaihtelee lipputyypin mukaan

*Osa maksuista ei koske 1AAdvantage®-statusjäseniä.

2Kaaviossa esitettyjä tapauksia lukuun ottamatta lippumaksuja sovelletaan kaikissa American Airlinesin sijainneissa.

3Basic Economy -hintaisia matkalippuja ei hyvitetä, eikä niitä voi vaihtaa. Jos matkasi lähtee Euroopasta (pois lukien Suomi, Viro, Latvia ja Liettua), voit tehdä muutoksia Basic Economy -hintaiseen lippuusi maksua vastaan.

Tuotteet ja palvelut lennolla

Tuote tai palvelu* Main Cabin Premium Economy Business First Huomautuksia
Preferred Seat -istuinpaikat 4–139 $ Not available Not available Not available Lentoa kohti; hinta vaihtelee lennoittain
Main Cabin Extra 20–280 $ Not available Not available Not available Lentoa kohti; hinta vaihtelee lennoittain
Priority 9–74 $ Not available Not available Not available Yhteen suuntaan; hinta vaihtelee reiteittäin
Jatkettu pito 10–16 $ Not available 20–30 $ 20–30 $ Matkustajaa ja varausta kohti soveltuvilla matkoilla. Hinta vaihtelee pitoajan mukaan (3, 5 tai 7 päivää). Jatkettu pito ei ole saatavilla kaikille lennoille
Maksullinen korotus Not available 40–90 $
500 mailia kohti
40–90 $
500 mailia kohti
40–90 $
500 mailia kohti
Matkustajaa kohti soveltuvilla matkoilla. Hinta joillakin kansainvälisillä lennoilla saattaa poiketa tässä ilmoitetuista hinnoista valuuttakurssien vaihteluista ja veroista johtuen.
Viiden tähden palveluSM Not available Not available Not available Not available 350 $ valikoiduilla lentoasemilla

*Jotkut vaihtoehdoista ovat maksuttomia AAdvantage®-statusjäsenille.

AAdvantage®<>-statusedut

Lapset ja eläimet

Palvelu Main Cabin Premium Economy Business First Huomautuksia
Yksin matkustavan lapsen maksu 150 $* 150 $* 150 $* 150 $* Yhteen suuntaan, plus sovellettavat verot, lipun hinnan lisäksi.
Matkustajaa tukevat avustajaeläimet 0 $ 0 $ 0 $ 0 $ Tietyt rajoitukset ovat voimassa matkasuunnitelmasta riippuen; ei koske koulutustarkoituksessa kuljetettavaa eläintä.
Lemmikki käsimatkatavarana
Yhdysvaltain sisäiset lennot sekä lennot Yhdysvaltojen ja Kanadan, Meksikon, Keski-Amerikan tai Karibian välillä (mikäli maa sallii lemmikin tuonnin); ei sallittu Havaijille
125 $ 125 $ 125 $ 125 $ Kuljetuslaatikkoa kohti. Tiettyjä rajoituksia saattaa olla matkasuunnitelmastasi riippuen.
Ruumassa kuljetettavat lemmikit vain aktiivipalveluksessa olevien Yhdysvaltain asevoimien sekä Yhdysvaltain ulkoministeriön henkilöstön osalta^
Yhdysvaltain sisäiset lennot sekä Yhdysvaltojen ja Kanadan, Meksikon, Keski- ja Etelä-Amerikan tai Karibian väliset lennot
200 $ 200 $ 200 $ 200 $ Kuljetuslaatikkoa kohti. Tiettyjä rajoituksia saattaa olla matkasuunnitelmastasi riippuen.
Lemmikki ruumassa vain aktiivipalveluksessa olevien Yhdysvaltain asevoimien sekä Yhdysvaltain ulkoministeriön henkilöstön osalta^
Yhdysvaltojen ja Brasilian väliset lennot
150 $ 150 $ 150 $ 150 $ Kuljetuslaatikkoa kohti
Lemmikki rahtina Vaihtelee. Maksut vahvistetaan varauksen yhteydessä.

* Summa ilmoitetaan Yhdysvaltain dollareina (USD).

Yhdysvaltain sisäisistä lennoista veloitetaan 7 %:n vero, ja Kanadasta lähtevistä lennoista veloitetaan 5 %:n tavara- ja palveluvero (GST).

^Ilmoitetut hinnat ovat voimassa kullekin kohteelle, kun matkaan ei sisälly vapaaehtoista välilaskua/jatkoyhteyttä, joka kestää vähintään neljä tuntia. Jos matkaan sisältyy vapaaehtoinen välilasku/jatkoyhteys, joka kestää vähintään neljä tuntia, maksut peritään kultakin jatkoyhteysosiolta. Mitään lemmikkimaksuja ei hyvitetä, ja ne veloitetaan kuljetuslaatikkoa kohden meno- ja paluumatkasta. Maksut lemmikin kuljettamisesta American Airlinesin rahtina riippuvat matkan tiedoista sekä eläimen ja häkin koosta.

AAdvantage®-tuotteet

AAdvantage®-mailien korotuspalkinnot

Lipputyypistä ja maantieteellisestä alueesta riippuen AAdvantage®-korotuspalkinnoista saatetaan veloittaa 75–550 $:n (sis. Yhdysvaltain liittovaltion valmistevero) ei-hyvitettävä käteismaksu jokaista yhdensuuntaista matkaa kohti. Myös muita lisäveroja ja -maksuja saatetaan veloittaa.

Korota maileilla

AAdvantage®-mailien moninkertaistaminen

Noin 0,03 USD/maili (+ Yhdysvaltain liittovaltion valmistevero 7,5 %)

Mailien moninkertaistaminen

Osta maileja

 • 0,0295 USD/maili (+ Yhdysvaltain liittovaltion valmistevero 7,5 %)
 • tapahtumakohtainen käsittelymaksu 20–40 USD

Lahjoita maileja

 • 0,0295 USD/maili (+ Yhdysvaltain liittovaltion valmistevero 7,5 %)
 • tapahtumakohtainen käsittelymaksu 20–40 USD

Siirrä maileja

 • Mailien siirtomaksu 0,0125 USD/maili
 • tapahtumakohtainen käsittelymaksu 15–40 USD

Osta, lahjoita ja siirrä maileja Avaa toisen sivuston uuteen ikkunaan, joka ei ehkä ole käytettävyysohjeiden mukainen.

Aktivoikaa mailit uudelleen

Vanhentuneet mailit voi mahdollisesti aktivoida uudelleen. Aktivoinnin hinta riippuu aktivoitavien mailien määrästä; tapahtumakohtainen hinta on 40–2000 USD.

Aktivoikaa mailit uudelleen

Ruoka ja juomat

Palvelu Main Cabin* Business Class First Class Huomautuksia
Myytävä ruoka 4–11 $ 0 $ 0 $ Ruokavalikoimat vaihtelevat kuukausittain, ja saatavilla olevat määrät ovat rajalliset.
olut 8 $ 0 $ 0 $ Maksuton joillakin kansainvälisillä lennoilla sekä Main Cabin Extra -luokassa kotimaanlennoilla. Valikoimat saattavat vaihdella, ja saatavilla olevat määrät ovat rajalliset.
Puna-, valko- ja kuohuviini 9 $ 0 $ 0 $ Maksuton joillakin kansainvälisillä lennoilla sekä Main Cabin Extra -luokassa kotimaanlennoilla. Valikoimat saattavat vaihdella, ja saatavilla olevat määrät ovat rajalliset.
Väkevät alkoholijuomat 10 $ 0 $ 0 $ Maksuton joillakin kansainvälisillä lennoilla sekä Main Cabin Extra -luokassa kotimaanlennoilla. Valikoimat saattavat vaihdella, ja saatavilla olevat määrät ovat rajalliset.

*Main Cabin -luokassa matkustaville ConciergeKey®- ja AAdvantage Executive Platinum® -jäsenille tarjoillaan maksuton juoma ja välipala.

Wi-Fi ja viihde

Palvelu Main Cabin Business Class First Class Huomautuksia
Wi-Fi Yhdysvaltain sisäisillä lennoilla 10 $* 10 $* 10 $* *Saatavilla lähes kaikilla reiteillä vain 10 $:n hintaan. Saatavilla myös 49,95 $:n kiinteähintaisia kuukausi- ja vuositilauksia.
Wi-Fi kansainvälisillä lennoilla 10 $ 10 $ 10 $ *Saatavilla lähes kaikilla reiteillä vain 10 $:n hintaan. Saatavilla myös 49,95 $:n kiinteähintaisia kuukausi- ja vuositilauksia.
Istumapaikan viihdekeskus 0 $ 0 $ 0 $
Langaton viihde 0 $ 0 $ 0 $
Korvakuulokkeet 0 $* 0 $* 0 $* *Maksuton joillakin lennoilla

Aluemääritykset

Matkatavara-alueet

Muut lentoyhtiöt

oneworld®-kumppanilentoyhtiöt

Lisäpalvelumaksut ja tarjottavat lisäpalvelut voivat poiketa tässä mainituista kumppanilentoyhtiöidemme liikennöimillä lennoilla. Katso lisätietoja lentoasi operoivan lentoyhtiön sivustolta.

Muut kumppaniyhtiöt

Muita hyödyllisiä sivuja…